News from our restaurant

Автентичен герой от култовия филм \"Мисия Лондон\" беше омагьосан от фолклорното шоу на Джина Стоева и ансамбъл \"Чинарите\". Магията стана на партито за четвъртия рожден ден на ресторант в Студентски град.
Завърналият се от Лондон Димитри Богданов тропна кръшни хора в компанията на \"Мисис България\" Галина Недялкова и на триумфиралата в Парижкото Прет-а-порте дизайнерка Милена Вельова.

Русокосата вече Ивена се присъедини към надпяването, потопена в битовата атмосфера на ресторанта, изпъстрена с ръчноизмайсторени черги.

Тримата собственици на заведението посрещнаха над 160 гости. Български трикольор се вееше през цялата вечер на празничното събитие, продължило до ранни зори.


Една от най-добрите механи в София, а именно Магията на Чергите в Студентски град, навърши три години. Празникът бе отбелязан с гостуване на гайдари и известни родопски изпълнения.
Заведението се наложи като една от добрите български механи с програми на живо, като оркестър Чинар и гости изпълнители. Музиката е традиционно българска, най-вече народна. Тук може да опитате и национални гозби, по оригинални рецепти. Заведението е предпочитано място за мероприятия като абитуриентски балове, рождени дни и фирмени коледни парита.Може да се насладите на качествена българска кухня и професионално обслужване и в нашата лятна градина

Посрещнете летните жеги на прохлада в механата , а петък и събота се насладете на разнообразните звуци нашият нов оркестър, който ще накара душата ви да заиграе!
При направена резервация за вашите фирмени и семейни тържества ще получите и специален бонус!

The magic of the bulgarian cousine

Българската кухня е призната за една от най-хубавите кухни в Европа. Тя е комбинация от пренасяни през вековете традиции, повлияни малко от изтока, млако от новооткрити продукти и подправки, малко от климатичните условия.
На всяка традиционна българска трапеза присъстват Шопската салата, Шкембе чорбата, кюфтета или кебабчета, лютеница, баница и задължително кисело мляко.
Още редица гозби, предястия и десерти се крият в оригинланото българско меню, любимо и на наши и на чужди. Така до най-известната сред чужденците Шопска салата (салата от домати, краставици, лук, шушки и бяло сирене), може да сложим популярните Овчарска салата, Салата Снежанка (от цедено кисело мляко, краставички, орехи и чесън). Ще продължим менюто с традиционните чушки бюрек (панирани пълнени чушки с яйца и сирене) и Сирене по Шопски (запечено бяло сирене с яйца, лук и люта чушка, обикновено в гювече). Кухнята предлага голямо разноообразие от безместни и постни манджи за вегетартианците и хората на пости.
Най-известната българска супа е Боб Чорбата, след нея се подреждат Шкембе чорбата, Пилешката супа, Супа от леща и предпочитаната от всички през лятните месеци студена супа – Таратор (разредено кисело мляко с настъргани краставици, копър, чесън, сол и малко олио). Българите са месочден народ и в повечето супи и готвени ястия се съдържа месо (било пилешко, свинско, телешко или заешко). Шкембе чорбата е доказан метод срещу махмурлук – това ободряваща и хранителна супа, присъстваща в менюто на повечето хора, извършващи тежък физически труд или обичащи да си пийват.
За основно обикновено се сервират ястия, базирани на пилешкото или свинското месо. Телешкото месо също е обичано, но е по-скъпо и по-трудно може да се намери качествено такова. В ресторантите едни от най-скъпите специалитети са с основа телешкото. Месото, приготвено на скара е известно по всички крайща на България, че и извън нея. Всеки чужденец е запленен от неповторимия вкус на българските кебабчета и кюфтета (кайма от свинско и телешко месо, забъркана с различни подправки, лук, хляб, яйце и други).
Гювечето и Кавърмата са едно времешни традиционни български специалитети, уважавани и до днес. Особено популярни сред чужденците са по време на зимния сезон, при посещенията им по планинските ни курорти и тамошни механи.
Често на българската трапеза присъстват мезета от изсушено месо като луканка и пастърма. А домашната баница с точени кори и бяло сирене – предпочитана закуска от българи и чужде

... още